Gebruikte camera's


Zodra ik kon lopen kreeg ik al een camera in mijn handen geduwd. Met diverse (simpele) analoge camera's heb ik in die jaren heel veel foto's gemaakt. Aan het einde van de negentiger jaren kwam de digitale fotografie op.

Digitale fotografie

Vanaf 1999 ben ik overgestapt op digitale fotografie. De eerste camera waarmee ik digitale foto's maakte was een Sony Mavica. De foto's in een resolutie van 640x480 (VGA resolutie) werden op een diskette opgeslagen.


Mijn eerste echte digitale camera was een Canon Powershot A20. Van deze camera heb ik jaren heel veel plezier gehad en meer dan 10.000 foto's gemaakt. De resoltie was goed genoem om gewone foto's mee af te kunnen drukken (resolutie 1600x1200).


Een hele logische opvolger was de Canon Powershot A620. Eigenlijk een copie van de vorige camer, maar dan op alle fronten verbeterd, zoals de resolutie, snelheid, batterijgebruikt, etc..

Nog wat sneller, beter mooier en vooral met een hele goede optische zoom, was de Canon SX20. Deze camera heeft mij geinspireerd om uiteindelijk over te stappen op een echte spiegelreflex camera. De omvang is een nadeel, maar de foto's en vele mogelijheiden compenseren dit nadeel ruimschoots.


Daarom ben ik in 2011 overgestap op een Nikon D7000 digitale spiegelreflex camera. Eindelijk een camera waar je RAW bestanden mee kunt maken en waar je verschillende lensen op kan zetten. Bij deze camera heb ik inmiddels verschillende lenzen verzameld, waaronder een:


Sigma zoom lens (18-200mm)

Nikon 50mm lens

Tamron wide field zoom lens (10-24mm)

Tamron macro lens (90mm)

Samyang fisheye (8mm)